Mostrar Menú
Art

Espai eMM2 - Espai Memòries, Magatzem Lapidari del Museu de Manresa amb obres de l’artista Jesús Galdón.

Espai eMM2 -  Espai Memòries, Magatzem Lapidari del Museu de Manresa amb obres de l’artista Jesús Galdón.

PORTES OBERTES

Espai eMM2 - Espai Memòries, Magatzem Lapidari del Museu de Manresa

El que diuen les pedres callen els arbres


Descobriu el nou magatzem del Museu de la plaça de la Reforma, que preserva la col·lecció d'elements de pedra del Museu de Manresa provinents principalment de l'enderroc de les esglésies de la ciutat que es va fer durant la Guerra Civil, i la instal·lació artística de l’artista Jesús Galdón.

L’espai es troba al magatzem del Museu de la plaça de la Reforma i preserva la col·lecció d'elements de pedra del Museu de Manresa provinents principalment de l'enderroc de les esglésies i convents gòtics i barrocs de la ciutat que es va fer l'any 1936 durant la Guerra Civil, en ple període revolucionari. Fragments d'escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fusts i bases de columnes, etc., conformen aquest fons.

L'artista Jesús Galdón, a través de la instal·lació “El què diuen les pedres callen els arbres”, obre la col·lecció del lapidari del Museu de Manresa a una mirada transversal i contemporània que ens interpel·la a reflexionar entorn a la l'origen, continuïtat i destrucció del patrimoni local, i alhora, universal.

El lapidari forma part de l’eix Espai Memòries del Museu i  esdevé punt de referència dels espais de la memòria històrica de la ciutat i espai d’implicació de la ciutadania en processos de reflexió sobre el nostre passat immediat, el present i el futur. Aquesta intervenció ha comptat amb el suport de Memorial Democràtic, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

Diumenge 13 de juny, de 10h a 14h.

Portes obertes a l'espai amb control d'aforament respectant les recomanacions sanitàries.

Per participar-hi no caldrà inscripció prèvia.

Espai eMM2 Plaça de la Reforma s/n.

 

Més informació: 
museu@ajmanresa.cat
Tel.: 93 874 11 55