Mostrar Menú

Feminista havies de ser

"Una exposició que parli de feminisme ha de començar parlant de masclisme. Perquè el feminisme és la resposta a un sistema que s’ha basat en la desigualtat entre els homes i les dones. Un sistema que discrimina sistemàticament més de la meitat de la població mundial. Una «tradició» profundament arrelada que no podem continuar «celebrant». Per això, l’experiència que proposem és un recorregut per tots els motius que justifiquen la necessitat del feminisme al segle XXI. És el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser dones. És una presa de consciència de tots els gestos quotidians que passen desapercebuts i que són un exemple d’abús reiteratiu i de manca de llibertats. És una sala d’espera on sembla que el temps avança sense millores. Però la bona notícia és que que la situació que s’ha perpetuat durant segles es pot erradicar. El que sembla un carreró sense sortida deixa de ser-ho en mans de la lluita feminista persistent i plena de raons, que troba una avinguda on caben tots els éssers humans en igualtat de condicions. El final del camí és reconèixer que tant els homes com les dones tenim les eines per transformar la societat. Perquè el feminisme defensa els drets de les dones. I defensar els drets de les dones és defensar els drets de tota la humanitat." Natza Farré, comissària de l'exposició.

Feminista havies de ser

L’exposició “Feminista havies de ser” reivindica, d’una manera diferent i creativa,  el feminisme, i proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectiva de gènere.

Reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, el més aviat possible, a l’ anhelada igualtat real.

 

 

 

 

 

Visita comentada a l’exposició a càrrec de Natza Farré

Dijous 27 de maig, a les 19 h

Reservar plaça a centrecultural@ajmanresa.cat o al 938720171

Places limitades. Gratuït

 

Taller: Plaer i sexualitat conscient

Dimecres 2 i dijous 3 de juny

Adreçat a dones diverses

A càrrec de Elena Serrano Elena, Sex Coach, educadora sexual i Terapeuta de Parella

Connectarem amb la sexualitat, sensualitat i feminitat per a empoderar-te sexualment i conèixer els diferents orgasmes i el plaer.

Hora: de 18.30 a 20 h

Lloc: Centre Cultural el Casino (en format virtual en cas de majors restriccions sanitàries)

Inscripcions a  https://www.manresa.cat/dona fins al 28 de maig

Places limitades. Gratuït

 

Taller d’autodefensa feminista

Totes tenim eines per defensar-nos, compartim-les! Autodefensa és actitud!

No mixte (per a dones diverses)

A càrrec de: Paula  Ibañez Camprodón

Data: 29 i 30 juny (2 grups)

Hora: de 19 a les 21 h

Lloc: Parc Puigterrà

Inscripció/preu: Gratuït. www.manresajove.cat

Material: roba còmoda o d’esport