Mostrar Menú

Torna el Festivalet de circ a Manresa amb un munt de propostes espectaculars per a tots els públics

El tret de sortida el donarà l’espectacle acrobàtic “Extension”, de la companyia Cirque inextremiste, el divendres 13 de setembre al Teatre Kursaal. L’endemà, dissabte, l’acció es trasllada a l’Anònima que acollirà el gruix de les actuacions amb propostes molt diverses i d’estils diferents.

  Torna el Festivalet de circ a Manresa amb un munt de propostes espectaculars per a tots els públics

La 2a edició del Festivalet de Circ aterra a Manresa amb la intenció de quedar-se i apropar una mica més aquesta disciplina a la ciutat. Artistes i companyies internacionals i, també, les imprescindibles, les de km0, configuren un cartell d’actuacions i propostes originals, impactants, diverses i aptes per a tots els públics.

 

El divendres, 13 de setembre a les 9 del vespre, tindrà lloc al Teatre Kursaal l’espectacle inaugural “Extension”, de la companyia Cirque inextremiste, una proposta explosiva i vibrant protagonitzada per tres acròbates francesos que fan equilibris impossibles amb planxes i bombones de gas butà.

 

L’endemà, dissabte 14 de setembre, l’acció es trasllada a l’antiga fàbrica d’electricitat anomenada popularment l’Anònima que acollirà, al llarg de tot el dia un seguit de propostes atrevides i variades. La jornada començarà al matí amb els tallers de circ i mostra infantil a càrrec de LaCrica i al migdia, els assistents podran satisfer el paladar amb una paella popular que inclourà una opció vegana.

 

A les 5 de la tarda, els alumnes regulars de l’Aula d’Adults de LaCrica oferiran un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ. Més tard, un espai obert amb tres màstils serà l’escenari de l’actuació “Entre Nous...”, de la Collective Entre Nous formada pels artistes Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul. 

 

Posteriorment, i ja en jornada vespertina, serà el torn de la companyia brasilera Circo no ato que presentarà l’espectacle “A salto alto”, una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual.

 

En acabat,  els artistes catalans Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, components del grup Capicua, tancaran el programa d’actuacions amb la funció “Koselig”, escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

 

A més de les actuacions, l’antiga fàbrica d’electricitat també acollirà dues exposicions: la instal·lació artística “Fabulós”, d’Arnau Serra i Berni Puig, i la mostra fotogràfica “Ser: instantània en moviment”, de Marta GC.

 

L'Anònima ha acollit aquesta tarda la presentació del festivalet, amb la presència de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo; els representants de l'organització Rat Serra i Arnau Serra; la membre de la Crica Rut Trias; Joan Morros, en representació del Kursaal i el Galliner; i Susanna Ayala, autora del cartell i responsable del Mercat Somniatruites, que també serà a l'Anònima coincidint amb el Festivalet.

 

La regidora Anna Crespo ha considerat molt positiu que el festival, que va néixer l'any passat en el marc de la capitalitat de la cultura catalana, es vagi consolidant i que enguany se centri a l'espai de l'Anònima, que ha considerat del tot adequat. També des de l'organització, Rat Serra i Arnau Serra han explicat que la voluntat ha estat concentrar l'activitat en aquest equipament per tal que es pugui passar tot el dia gaudint de les activitats, tant les pròpies del festival com les activitats paral·leles, com exposicions, espai per a infants, zona chill out, etc.

 

Des de la Crica, Rut Trias ha considerat que el festival seguirà creixent, pel fet que a Manresa hi ha molt potencial i una clara aposta per aquesta disciplina. Per a ella, el festival serà una bona plataforma per tal que es pugui conèixer el treball que es fa a la Crica, a les mostres, tant d'infants i joves com de gent gran que es faran. 

 

Joan Morros ha remarcat la qualitat de l'espectacle inaugural, un muntatge "tendre, emotiu, de risc, divertit...", que té la particularitat que un dels actors és paraplègic. Morros també s'ha mostrat satisfet que Manresa aposti pel circ, tant pel que fa a la formació, amb la Crica, com exhibició i també producció, una disciplina amb molt treball i esforç darrere.

 

Rat Serra ha explicat el contingut del programa, amb un espectacle que reunirà els cinc millors mastilers de França, un altre amb joves talents del Brasil i un  tercer amb la companyia local Capicua. Arnau Serra ha explicat les activitats paral·leles per tal que el públic pugui passar tot el dia gaudint de les activitats a l'Anònima. Susanna Ayala ha remarcat que el mercat Somniatruites, que ofereix productes d'artesania fets per artistes locals, també serà present al festival.


Programa d’actuacions

 

Divendres 13 de setembre

  

EXTENSION // CIRQUE INEXTREMISTE

Yann Ecauvre, Rémi Lecocq, Sylvain Briani-Colin/Jérémy Olivier

 Teatre Kursaal a les 21 h

Per majors de 6 anys

Preu: 8€

 

 

Dissabte 14 de setembre

 

TALLERS DE CIRC I MOSTRA INFANTIL // LACRICA

Espai L'Anònima a les 11 h

Tots els públics

Gratuït

  

PAELLA POPULAR

Dinar popular amb opció vegana 

Espai L'Anònima a les 14 h

Tots els públics

Preu: 8€ 

 

MOSTRA DE l’AULA D’ADULTS // LACRICA

Alumnes de LaCrica

Espai L'Anònima a les 17 h

Tots els públics

Gratuït

  

ENTRE NOUS... // COLLECTIVE ENTRE NOUS

Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul

Espai L'Anònima a les 18.30 h

Tots els públics

Gratuït

 

A SALTO ALTO // CIRCO NO ATO

Carol Costa, Cássia Cristina, Luís Fernando Martins, Mario Martins, Natássia Vello, Rafael Garrido i Rodrigo Ceribelli

Espai L'Anònima a les 20.30 h

Tots els públics

Gratuït

 

KOSELIG // CIA CAPICUA

Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia

Espai L'Anònima a les 22 h

Tots els públics

Gratuït

  

Exposicions

 

FABULÓS // ARNAU SERRA I BERNI PUIG

Fabulós és un projecte que combina el circ i les arts gràfiques. A través de l’animació analògica s’investigarà i treballarà una proposta de circ on el públic esdevé el motor de l’espectacle.

 

SER: INSTANTÀNIA EN MOVIMENT // MARTA GC 

El Circ és l’art circular que, empès per la inquietud del risc, amalgama ingredients clàssics i moderns d’orígens heterogenis. El circ és acció, és l'emoció que dóna vida a la idea. El circ, instantànies en moviment.

 

Més informació i programa al web www.festivaletdecirc.cat